Et åpent brev til bedriftsmarkedsførere: omfavn innkjøpsavdelingen

Kjære markedsførere,

Det nye året er her, og med resolusjoner som er friske i tankene dine, er det på tide å stoppe og tenke på det kommende året og holde fra å løpe for fullt inn i din egen silo.

Ser du på året før, tror du innkjøp faktisk vet hvor mye som ble brukt på salgsfremmende produkter og / eller merkevarer?

Tarmen min kommer til å gå med nei. Ofte faller vi i fellen med å se på utgifter i denne kategorien med en utsikt over 1000 fot fordi det er så vanskelig å kategorisere og bløder over i mange andre avdelinger.

Salgsteamet tok klientene ut på middag etter store møter, og før de gikk fra hverandre delte de ut noen golfskjorter og merkede golfballer.

Kundeserviceteamet sendte ut leveranser til nøkkelkunder hvert kvartal for å drive oppbevaring.

HR-avdelingen ga ansatte feriegaver for å bygge intern merkevareaffinitet.

Noen av disse ble sendt inn som tilfeldige "refunderbare utgifter", mens andre ble registrert som fasilitetskostnader i stedet for å kategoriseres spesifikt som merkevarer.

Legg nå til den immaterielle variabelen: den følelsesmessige effekten av disse elementene. Det er unødvendig å si at det kan være ganske komplisert å bestemme avkastningen på merkevare- og kampanjeprodukter.

Her er noen uoppfordrede råd: Gå til innkjøpsavdelingen. Presenter deg selv hvis du ikke allerede har gjort det, og gå ut av tankegangen om at folk i anskaffelser bare er fokusert på kostnader - det er på tide for markedsførere å omfavne anskaffelser!

Disse menneskene jobber utrettelig for å redusere risikoen i ditt firma. De spiller dragkamp hele året med å definere prosesser, navigere i regelverk og overholde standarder for samsvar. De vurderer forsyningskjeden for ineffektivitet, verdi og konkurransefortrinn.

Når et selskap har et gjensidig fordelaktig forhold mellom anskaffelser og markedsføring, er de et drivkraft for å forutsi bærekraftig vekst og langsiktig lønnsomhet.

Så mens du er midt i kartleggingen av 2019, ta en bedriftsanmeldelse fra 2018 tidlig i januar. Få alle de viktigste interessentene fra markedsføring og anskaffelse sammen, spis litt fruktkake som er igjen, og få tak i den.

Denne kommunikasjonslinjen vil åpne anskaffelsens blikk for hva markedsføring jobber med og omvendt. Å leve livet til regneark og rapportere holder de som er i anskaffelser langt fra menneskene som står bak tallene de stirrer på.

Tjenesten som anskaffelser kan gi markedsførere med hensyn til verdien, effektiviteten og potensielle ineffektivitetene til selskapets leverandører, kan hjelpe markedsførere med å se helheten.

Og ved å samarbeide med et salgsfremmende produkt og merkevarebyrå som oss, kan vi bidra til å gi den manglende validering som anskaffelser sliter med å prøve å fylle. Prosessen vår med å spore salgsfremmende utgifter og måle verdien av leverandører og offshore-leverandører er låst - finpusset og raffinert i løpet av det siste tiåret.

Gjør 2019 til året som setter tempoet for fortsatte investeringer i salgsfremmende produkter og merkevarer, med interne partnere som dine nye innkjøpsvenner og oss her på Anthem Branding.

Veldig virkelig din,

- Sean