Hvordan definere målmarkedet

Å definere målmarkedet er et grunnleggende skritt for å skape en effektiv markedsføringsstrategi. Det skaper et grunnlag som du kan basere beslutninger om hvordan du skal tilnærme deg vesentlige ting som emballasje, markedsføring, priser og tjenester på de mest effektive og effektive måtene.

Når du har identifisert og definert det perfekte publikum for merkevaren din, kan du fokusere all din energi på å nå de som mest sannsynlig vil konvertere til lojale kunder.

Målmarked definert

Et målmarked er en gruppe mennesker som mest sannsynlig vil kjøpe selskapets produkter eller tjenester. Denne gruppen mennesker forenes av noen viktige egenskaper som kan gi deg en ide om hvordan du kan utforme meldinger og markedsføring på en måte som virkelig snakker deres språk.

Når du vet hvem målgruppen din er - hva de bryr seg om, hvilke problemer de møter, hva deres vanlige oppførsel er, deres demografi - kan du bygge en ekte forbindelse med dem gjennom merkevareidentitetsdesign , tilpassede salgsfremmende produkter , emballasjedesign og mer.

Les disse trinnene for å definere målet ditt og dermed øke avkastningen, konverteringsfrekvensen og merkevareandelen.

5 trinn for å identifisere og definere målmarkedet

1. Fullfør en analyse av tilbudene dine

Start med å skrive ut alle funksjonene i produktet eller tjenesten din. For eksempel vil noen få funksjoner i en Tesla være et miljøvennlig design, autopilot-modus og et oppladbart batteri i stedet for gass.

Når du har ned funksjonene, kan du skrive en liste over fordelene som nåværende og potensielle kunder får når de gjør forretninger med deg. En fordel for Teslas oppladbare batterier kan være at det er null kostnad for bensin og minimalt med avfall.

Når du til slutt har kartlagt fordelene, kan du lage en beskrivelse av hva slags mennesker som vil få dekket deres behov gjennom fordelene du tilbyr. Hva slags person vil finne verdi i disse fordelene? Hva gjør vedkommende for jobben? Hvor mye penger tjener de?

Dette er et flott skritt i å begrense egenskapene til folk som ville finne mest verdi i tilbudene dine.

2. Samle forskning på eksisterende kunder

Å bruke det du vet om menneskene som allerede bruker produktene og tjenestene dine, er en nyttig taktikk for å definere målgruppen din. Det er en måte å begynne å fylle ut hullene fra forrige trinn med ekte data fra virkelige mennesker. Du kan begynne med å finne informasjon om grunnleggende egenskaper, inkludert:

  • Gjennomsnittsalderen til dine nåværende kunder
  • Inntektsnivå
  • Utdanningsnivå
  • Livsstadium
  • Jobb
  • Geografisk beliggenhet

Når du har en generell ide om kundenes grunnleggende informasjon, er det på tide å grave nærmere inn på hvem de er på innsiden, slik at du kan finne måter å koble til som virkelig gir gjenklang.

3. Bruk sosial lytting

Se hva kundene dine sier på sosiale medier om deg og om konkurransen din. Dette kan snakke om hva de verdsetter i et selskap eller produkt, hvilke uoppfylte behov de har, og hvilke kanaler de ofte engasjerer seg i.

4. Gjør psykografisk forskning

Psykografisk forskning går utover å klassifisere kundene dine basert på generelle demografiske data og avslører informasjon om deres følelser, verdier og interesser.

Det kan hjelpe deg med å forstå hva som motiverer kundene dine til å gjøre det de gjør og kjøpe det de kjøper, og gi deg en bedre ide om hvordan du styrer meldinger og reklame.

Psykografisk forskning på dine nåværende kunder og personer som passer inn i den samme demografiske formen, kan gi innsikt i hvordan du følelsesmessig får kontakt med publikum. Psykografi forteller deg om egenskaper som:

  • Verdiene deres
  • Verdiene de ser etter i et selskap
  • Deres interesser og hobbyer
  • Deres personlighetstrekk
  • Hva fanger oppmerksomheten deres

Dette trinnet er viktig for å definere målet ditt, da det viser deg hvordan du kan møte kundene dine der de er og snakke til dem på en måte som viser hvor mye du bryr deg.

5. Sett alt sammen og evaluer

Kondens informasjonen om tilbud og fordeler, nåværende kunder, sosiale medier, og psykografisk forskning for å lage en detaljert beskrivelse av målpersonene dine.

Når du har definert målet ditt, er det på tide å evaluere hvordan du kan nå dem gjennom dine produkter, tjenester, meldinger, emballasje og alt som markedsføres. Her er noen markedsføringsideer som snakker til forskjellige målgrupper.

Noen måter å nå forskjellige målgrupper på

Håndverksbryggeriet fanatisk: Fra emballasje til tilpassede varer

Teknologien: Enkel komfort

Foodie: En tote som fører deg til merkevarelojalitet

Hvert merke og hvert målmarked er forskjellig. Kontakt oss for å finne måter å skreddersy markedsføringsarbeidet ditt til riktig målgruppe for ditt merke.